1 november 2016

ALLES OVER RG65Hallo Zeilers,

Op zondag 20 november 2016 zal de eerste wintercup van het seizoen 2016 2017 gevaren worden deze eerste wintercup zal gezeild worden in Deventer.

Alle RG65 boten als ook de Dragon Force en de Affinty klasse zijn van harte welkom tijdens deze wedstrijden.

Het palaver zal zijn 10.15 uur en de eerste wedstrijd zal zijn 10.30 uur laatste start zal zijn 15.00 uur

Schrijf je in de voor deze wedstrijd oenerozendal1@gmail.com (graag van te voren aanmelden zodat we een wedstrijd schema kunnen opstellen

De inschrijving is gratis wel zouden we willen vragen bij onze gastheer van hun consumpties gebruik te maken.  

Adres
Grand Cafe Windkracht7 
Rembrandtkade 195,
7412 HL DeventerLet op : de jachthaven is in 2014 verplaatst, veel routeplanners sturen U nog naar de oude locatie, die een paar honderd meter verderop lag

Tot ziens in Deventer

Groet RG65 zeilersMededeling Zeilnummerlijst
    De 300 nummers op de zeilnummerlijst zijn gereserveerd voor de Affinity.
    Met dit nummer kunt u ook in de RG65 en  Dragon Force klasse meezeilen
    Het is ook mogelijk om voor uw Affinity een ander vrij zeilnummer te 
    kiezen van de zeilnummerlijst.
    Binnenkort volgt meer informatie over de Affinity klasse.     

Video/editing en foto's door Julian Vulperhorst 

 

ONK Lemmer 2016. It’s a wrap! Geweldige dag!

Goed, tijd om de balans op te maken. Vandaag dinsdag na het ONK kijk ik naar buiten en kunnen we zeggen dat we zondag ongelooflijk mazzel hebben gehad met het weer. Wat een cadeautje om het winterseizoen in te luiden of anders gezegd het zomerseizoen af te sluiten. De locatie gaf ook bijna een Mediterraans tintje als je op de steiger stond. Uitzicht op enorme jachten, zon en blauw water. Prachtig!. Onze thuisbasis restaurant “ De Eerste Aanleg” hebben we leren kennen tijdens de zomerregatta en was ook dit maal een prachtige plek om je voor te bereiden, te zeilen en heerlijk te ontspannen tijdens de koffie, lunch en ceremonie met een drankje. Uitzicht over de baan op het buitenterras in het zonnetje. Beter kon gewoon niet. Dank daarvoor.

Het is dan ook als eerste de organisatie een groot compliment te geven die ervoor gezorgd heeft dat de dag zo prima is verlopen. Willem, Oene, Henk, Taede, Sylvia, Arjan, Meindert en Julian. En voor de rest die ik vergeten ben. Ik vind het ook zeer moedig van Willem zijn race op te hebben gegeven om ervoor te zorgen dat de race samen met Sylvia, Meindert en Arjan zo goed is verlopen. Volgend jaar zoals belooft, “bij te weinig mensen in de organisatie”, zal ik hier in deelnemen en de boot laten staan. Uiteraard liever zeilen.

Goed, er zal altijd iets niet 100% zijn geweest.Maar in mijn ogen was dit tot nu toe onze beste die wij in klein comité van de grond hebben kunnen optuigen. Onvergetelijke dag wat mij betreft! Een hecht vriendenteam en kan alleen maar beter worden en groeien.

Dat we groeien als klasse is denk ik ook het gevolg van goede PR door Oene, regelmatige updates via de mail en website. Niet te vergeten onze Facebook pagina’s en deze mooie, gemoedelijke wedstrijd dagen. We mogen ook trots op ons zelf zijn dat we hierdoor er toe doen in de wereld van de RG65 klasse! In mijn ogen één van de mooiste!

De Race, 15 wedstrijden gevaren met drie aftrek. 25 boten aan de start!. Van Dragonforce, de nieuwe Affinity en vele modellen uit de RG Klasse.

De baan hebben we op tijd uitgelegd en regelmatig aangepast. Willem was vroeg aanwezig met de rubberboot en konden we direct aan de slag. Oene, wat een mooie boeien heb je gemaakt. De wind gaf aan ZZO 3, later naar 4 met uitschieters 5 BFT. Kromp ietsje later deze dag naar OZO. Dat gaf een zeer goed zicht vanaf de kade en voor de officials de race te volgen.

Tijdens de baanuitleg kwamen de meeste zeilers aan op de locatie en konden tijdens het optuigen genieten van een goede kop koffie en heerlijk zonnetje.

Palaver was ongeveer kwart over tien. Een zeer duidelijke uitleg van Willem en Oene. De nieuwe "NOR"( Notice Of the Race) die nu geschreven is voor RG65 Nederland helpt enorm mee om vooraf je goed voor te bereiden en de regels te bestuderen.

Ieder was gespannen en super geconcentreerd. Ik praat ook even over mijzelf. Behoorlijk zenuwachtig als titelverdediger want het niveau gaat met een sneltreinvaart omhoog! De concurrentie is moordend! De sfeer aan de waterkant was naar mijn mening optimaal. We zijn dus in staat t.o.v. vele andere klassen goed met elkaar te kunnen varen! Houden zo!

In totaal 25 boten aan de startlijn op 1 wedstrijdbaan was natuurlijk een grote uitdaging. Een noodzakelijke keuze gezien de omstandigheden. Niet iedereen was daar blij mee. Maar vind de statement van internationaal bekende zeiler, één van de, zo niet DE meest ervaren zeiler van Nederland Tjakko Keizer zeer geplaatst; "dat je op een baan als deze geweldig kan trainen! Een zeer goede leerschool”! Ook ik deel deze mening. Ieder van ons kwam daarom wel eens in de clinch met een over stuurboord binnenvarend schip of andersom die nog wat moeite had de regels te handhaven. Dat kostte je veel meters op de baan ten koste van je eindklassering. Uiteraard nemen we de kritieken mee voor de volgende keer. Met een doorgroei zoals deze kunnen we bijna niet meer de race op 1 dag varen en zullen we naar een 2 daags evenement moeten met daarbij het HMS systeem.

Maar wat hebben we mooi gevaren! En wat een enorme snelheid zit er in de boten. Prachtige, spectaculaire designs kun je vandaag de dag kopen( en dan nog afbouwen) en zeer goed meekomen met de toppers! De mannen Taede de Jong en Remco Sol die dit jaar zijn overgestapt uit de prima instapklasse Dragon Force lieten zien wat het oplevert! ( DF65 blijft een superboot om mee te zeilen!) Resultaat; een geweldige klassering en kroon op hun werk deze nieuwe boten te bouwen. Ieder die mee heeft gedaan heeft in mijn ogen het beste uit zichzelf proberen te halen en een goede prestatie geleverd.

Peter (ik dus) heeft voor de 2de keer op rij de ONK titel in de wacht weten te slepen! Ook iets wat ik van te voren nooit had kunnen bedenken! Trots op dit resultaat! Ik hoop dat ik mag spreken voor jullie allen dat het varen van de RG65 klasse helemaal geweldig is.

Tjakko Keizer ook wederom Kampioen in de DF65 Klasse!

Om 3 uur was het tijd de balans op te maken en de boel op te ruimen. Met dank aan Taede die de prachtige prijzen heeft gemaakt met zijn 3D printer. Zo kunnen we ook altijd op maat de prijzen zelf maken.

Ik wil jullie allen bedanken voor deze geweldige bijdrage. Een feest om deze dag als team te organiseren.

Ik moedig jullie allen aan dit komende winterseizoen tijdens de wintercups verder te gaan ontwikkelen, nieuwe designs aan de start te brengen en meer mensen te enthousiasmeren mee te gaan zeilen in de RG65 Klasse!

Hieronder het overzicht van de races.