1 mei 2016

OPEN NK 2016 RG65 DRAGON FORCE 16 OKTOBER LEMMER

Video/editing en foto's door Julian Vulperhorst 

 

ONK Lemmer 2016. It’s a wrap! Geweldige dag!

Goed, tijd om de balans op te maken. Vandaag dinsdag na het ONK kijk ik naar buiten en kunnen we zeggen dat we zondag ongelooflijk mazzel hebben gehad met het weer. Wat een cadeautje om het winterseizoen in te luiden of anders gezegd het zomerseizoen af te sluiten. De locatie gaf ook bijna een Mediterraans tintje als je op de steiger stond. Uitzicht op enorme jachten, zon en blauw water. Prachtig!. Onze thuisbasis restaurant “ De Eerste Aanleg” hebben we leren kennen tijdens de zomerregatta en was ook dit maal een prachtige plek om je voor te bereiden, te zeilen en heerlijk te ontspannen tijdens de koffie, lunch en ceremonie met een drankje. Uitzicht over de baan op het buitenterras in het zonnetje. Beter kon gewoon niet. Dank daarvoor.

Het is dan ook als eerste de organisatie een groot compliment te geven die ervoor gezorgd heeft dat de dag zo prima is verlopen. Willem, Oene, Henk, Taede, Sylvia, Arjan, Meindert en Julian. En voor de rest die ik vergeten ben. Ik vind het ook zeer moedig van Willem zijn race op te hebben gegeven om ervoor te zorgen dat de race samen met Sylvia, Meindert en Arjan zo goed is verlopen. Volgend jaar zoals belooft, “bij te weinig mensen in de organisatie”, zal ik hier in deelnemen en de boot laten staan. Uiteraard liever zeilen.

Goed, er zal altijd iets niet 100% zijn geweest.Maar in mijn ogen was dit tot nu toe onze beste die wij in klein comité van de grond hebben kunnen optuigen. Onvergetelijke dag wat mij betreft! Een hecht vriendenteam en kan alleen maar beter worden en groeien.
Dat we groeien als klasse is denk ik ook het gevolg van goede PR door Oene, regelmatige updates via de mail en website. Niet te vergeten onze Facebook pagina’s en deze mooie, gemoedelijke wedstrijd dagen. We mogen ook trots op ons zelf zijn dat we hierdoor er toe doen in de wereld van de RG65 klasse! In mijn ogen één van de mooiste!
De Race, 15 wedstrijden gevaren met drie aftrek. 25 boten aan de start!. Van Dragonforce, de nieuwe Affinity en vele modellen uit de RG Klasse.
De baan hebben we op tijd uitgelegd en regelmatig aangepast. Willem was vroeg aanwezig met de rubberboot en konden we direct aan de slag. Oene, wat een mooie boeien heb je gemaakt. De wind gaf aan ZZO 3, later naar 4 met uitschieters 5 BFT. Kromp ietsje later deze dag naar OZO. Dat gaf een zeer goed zicht vanaf de kade en voor de officials de race te volgen.
Tijdens de baanuitleg kwamen de meeste zeilers aan op de locatie en konden tijdens het optuigen genieten van een goede kop koffie en heerlijk zonnetje.
Palaver was ongeveer kwart over tien. Een zeer duidelijke uitleg van Willem en Oene. De nieuwe "NOR"( Notice Of the Race) die nu geschreven is voor RG65 Nederland helpt enorm mee om vooraf je goed voor te bereiden en de regels te bestuderen.
Ieder was gespannen en super geconcentreerd. Ik praat ook even over mijzelf. Behoorlijk zenuwachtig als titelverdediger want het niveau gaat met een sneltreinvaart omhoog! De concurrentie is moordend! De sfeer aan de waterkant was naar mijn mening optimaal. We zijn dus in staat t.o.v. vele andere klassen goed met elkaar te kunnen varen! Houden zo!
In totaal 25 boten aan de startlijn op 1 wedstrijdbaan was natuurlijk een grote uitdaging. Een noodzakelijke keuze gezien de omstandigheden. Niet iedereen was daar blij mee. Maar vind de statement van internationaal bekende zeiler, één van de, zo niet DE meest ervaren zeiler van Nederland Tjakko Keizer zeer geplaatst; "dat je op een baan als deze geweldig kan trainen! Een zeer goede leerschool”! Ook ik deel deze mening. Ieder van ons kwam daarom wel eens in de clinch met een over stuurboord binnenvarend schip of andersom die nog wat moeite had de regels te handhaven. Dat kostte je veel meters op de baan ten koste van je eindklassering. Uiteraard nemen we de kritieken mee voor de volgende keer. Met een doorgroei zoals deze kunnen we bijna niet meer de race op 1 dag varen en zullen we naar een 2 daags evenement moeten met daarbij het HMS systeem.
Maar wat hebben we mooi gevaren! En wat een enorme snelheid zit er in de boten. Prachtige, spectaculaire designs kun je vandaag de dag kopen( en dan nog afbouwen) en zeer goed meekomen met de toppers! De mannen Taede de Jong en Remco Sol die dit jaar zijn overgestapt uit de prima instapklasse Dragon Force lieten zien wat het oplevert! ( DF65 blijft een superboot om mee te zeilen!) Resultaat; een geweldige klassering en kroon op hun werk deze nieuwe boten te bouwen. Ieder die mee heeft gedaan heeft in mijn ogen het beste uit zichzelf proberen te halen en een goede prestatie geleverd.
Peter (ik dus) heeft voor de 2de keer op rij de ONK titel in de wacht weten te slepen! Ook iets wat ik van te voren nooit had kunnen bedenken! Trots op dit resultaat! Ik hoop dat ik mag spreken voor jullie allen dat het varen van de RG65 klasse helemaal geweldig is.
Tjakko Keizer ook wederom Kampioen in de DF65 Klasse!
Om 3 uur was het tijd de balans op te maken en de boel op te ruimen. Met dank aan Taede die de prachtige prijzen heeft gemaakt met zijn 3D printer. Zo kunnen we ook altijd op maat de prijzen zelf maken.
Ik wil jullie allen bedanken voor deze geweldige bijdrage. Een feest om deze dag als team te organiseren.
Ik moedig jullie allen aan dit komende winterseizoen tijdens de wintercups verder te gaan ontwikkelen, nieuwe designs aan de start te brengen en meer mensen te enthousiasmeren mee te gaan zeilen in de RG65 Klasse!
Hieronder het overzicht van de races.


                                     iDM 2016 Ratzeburger See 2016 RG65


Het weekend van 25 en 26 september  was het open Duits
kampioenschap RG65, er werd gezeild op de Ratzeburger See
in de buurt van Lubeck.
Er waren zomerse omstandigheden volop zon, de zaterdag was
er een lichte wind maar prima te zeilen, zondag ging de wind van
matig tot een B tuig.Voor de organisatie kunnen alleen maar complimenten gemaakt
worden, alles was perfect geregeld van het ontbijt tot de BBQ en
heerlijke zuurkool met worst, als ook de wedstrijd organisatie.  Er waren 39 deelnemers uit Zwitserland, Spanje, Nederland, Frankrijk, Duitsland.Op de onderstaande link een leuke impressie film van de wedstrijden en de sfeer

http://youtu.be/WW7rKhh_NWk


Zondag 18 september op een zomerse dag de laatste zomerregatta gevaren in Blokzijl

Het was prachtig weer met wisselende wind in het clubhuis Blokzielers was er koffie voor de wedstrijden er zijn elf wedstrijden gevaren

Uitslag en verdere verslag volgt


Verslag Eerste Lemster Zomer Regatta 21 aug 2016

Zondag 21 aug 2016 had Willem Loijens een mooie zomer Regatta RG65/DragonForce  georganiseerd bij het Restaurant aan de Platte dijk in Lemmer/Tacozijl.
Hij had veel medewerking gekregen aldaar en er waren 2 bootsteigers voor ons vrij gemaakt om een mooie baan uit te leggen.
De pittige wind ( 5+ Bft ) stond mooi op de baan.
Met 16 deelnemers hadden we een sterk deelnemingsveld.
Vriendelijk werden we onthaald en er was een ruimte vrijgemaakt in het gezellige Platte Dijk restaurant voor ons en de boten.
Ondanks de soms overvloedige regen was de stemming goed  wat ook mede te danken was aan Jaap van de Wal welke tijd had vrijgemaakt om als wedstrijdleider op te treden.
Ondanks de pittige wind 3-5 Bft en vele regenbuien leidde Jaap de 16 wedstrijden uitstekend (en was goed voorbereid met regen schrijf je met een potlood en niet met een pen).
Door de soms zware buien moest er af en toe gerepareerd worden met als dieptepunt een zinkende boot welke dankzij de aanwezigheid van de hulpboot nog net bij het topje gepakt kon worden voor deze onder water verdween.
Een aparte dimensie aan de wedstrijd was de soms verradelijke  stroming welke ontstond na af en toe zware buien met veel wind.
Wij danken Willem Loijens voor de uitstekende organisatie en kijken uit naar een volgende keer in
Lemmer.
We hebben drie uitslagen genoteerd zie onder 1x voor de  RG65 1x voor de Dragon Force en een uitslag waar meegerekend is dat mensen hun boot hebben gewisseld tijdens de wedstrijd dit werd vooral gedaan om met dit unieke weer veel ervaring op te doen met hun boten. (officieel is het niet toegestaan van boot te wisselen alleen van zeil, en tijdens de pauze van .

Verslag door ,Rob Innemee en Henk Nieuwenhuijsen
UITSLAGENZOMERREGATTA ALMERE 17 JULI 2016

Afgelopen weekend was het heerlijk genieten bij de RG65 regatta in Almere.
Deze werd gevaren onder de ideale omstandigheden met zonnebril, in korte  broek en een mooie WNW 3.
De baan werd aan het einde van de steiger gelegd zodat deze volledig in de wind ligt en er nog ruimte vrij was voor eventuele passanten die van onze mooie sport komen genieten.
Met 13 deelnemers hadden we ondanks de zomervakantie een mooi veld, met ook een aantal nieuwkomers die met de Dragon Force nog niet eerder een wedstrijd hadden gevaren.
Naast nieuwe deelnemers kwamen er ook nieuwe boten ten toneel, zoals een nieuwe Goth van Arjan (NED 155) met swingrig, en een Goth XP van Henk (NED 41) die voor het eerst te water werd gelaten.
Iedereen had de boten goed geprepareerd en er was ook weinig materiaalpech.
Een aantal keer heeft de reddingsboot een op hol geslagen boot moet terugbrengen nadat deze de vrijheid opzocht.
Remco (NED 93) heeft met de MantaEdge alleen in de ochtend kunnen meevaren en heeft een geweldige indruk achter gelaten door 9 van de 10 wedstrijden te winnen.
De boten bleken allemaal erg snel en aan elkaar gewaagd, en de wedstrijden werden voornamelijk gewonnen door goede tactiek en het betere stuurwerk en ook met de juiste afstellingen van de boot.
De eerste leg naar de bovenboei was wat kort om deze goed in de wind te plaatsen, en daardoor bleek het extra belangrijk om de regels goed te kennen en toe te passen bij de start en de ronding van de bovenboei. De nodige penalty's werden dan ook genomen door iedereen. Leerzaam en reden om het regelschrift van Henk Plaatje weer eens goed te bestuderen.
We hebben tot 15:00 in totaal 18 wedstrijden kunnen varen, waarna we lekker in de zon met een drankje en live muziek bij de Waterlinie op het terras de prijsuitreiking hadden.
Een zeer geslaagde dag en erg leuk om nieuwe deelnemers en boten te zien in het wedstrijdveld.

Uitslag RG65: 1 Taede de Jong (NED 85), 2 Arjan Broers (NED 155), 3 Oene Rozendal (NED 55)
Uitslag DF65: 1 Tjakko Keizer (NED 180), 2 Dirk Jan Kann (NED 36), 3 Rob Innemee (NED 19)


Ook was er gezorgd voor leuke medailes als herinnering aan deze zeildag

We bedanken Teade de Jong en Meindert de Jong voor de organisatie van deze leuke zeildag.Remco Sol was vroeg aanwezig en kon niet wachten tot de wedstrijd begon
Op zondag 17 juli is er dit jaar de tweede zomerregatta RG65 in Almere
Er zal gezeild worden bij Restaurant de Waterlinie bij WSV NOORDERPLASSEN WEST

Palaver 10.00 uur laatste start 15.00 uur

Tussen de middag is er goed verzorgde lunch
Bestaande uit broodjes ham kaas kroket uitsmijter en soep voor € 5,--

HET ADRES IS
BOEILIJN 70
1319 CS ALMERE

We nodigen iedereen uit voor deze wedstrijd meld je even aan op oenerozendal1@gmail.com

Tot ziens in AlmereLink naar film nationals UK

https://youtu.be/4Y5dfVJuWloNED 05 Peter Vulperhorst pakt ttel RG65 Nationals UK 2016!!Norbert en Oene verdienstelijk 14de en 23ste


De eerste dag zit erop in Engeland! lichte wisselende wind en veel topzeilers met supersnelle boten. leuke sfeer, professionele wedstrijd en fantastische organisatie. Peter Vulperorst met NED 05 staat  na 1 dag zeilen op nr. 1. Morgen is de verwachting meer wind wat alles kan veranderen. Omdat er niets aan de boten mag worden veranderd zullen mensen met licht weer kiel enz. misschien morgen weer heel anders presteren. Het veld bestaat uit Engelse, Franse, Nederlandse en zeilers uit Zwitserland
Je kunt zien dat de klasse zich enorm ontwikkeld en er veel mooie en snelle boten zijn en bijkomen.
We zullen morgen Nederland weer hard gaan verdedigen in dit sterke veld.
De tweede dag Eastborne zou een spannende dag worden na de eerste dag. Met weinig wind was alles nog mogelijk gezien de tussenstand. Er mocht niets meer aan de boten gewijzigd worden en er was windkracht 3-4 voorspelt. Een aantal zeilers hadden ingezet op deze wind en hadden tijdens de eerste dag wat verlies geleden vanwege de te zware kiel. Echter de voorspelde wind kwam niet en bleef beperkt tot 1-2 Bft. De baan is vele malen verplaatst om de optimale wind te benutten. De organisatie was weer geweldig. Bij aankomst in clubhuis koffie, cake en gebakken spek.

Om half tien werd er weer gestart en tot half vier  werd er weer goed gezeild. Telkens close racing. Elke race was spannend omdat de baan werd aangepast. De zon deed ook volop mee en het was 25 graden. Na de laatste wedstrijd was de spanning nog steeds hoog. Peter maakte een enorme fout door wedstrijd 13 de laatste extra ingelaste ronde te vergeten. Door zijn enorme voorsprong had niemand in de gaten dat hij al ( zogenaamd) aan de koffie zat. Moest zich weer opnieuw plaatsten in de A fleet door eerst de B fleet te varen. Gelukkig kon na een goede finish gelijk weer gestart worden in de A fleet en pakte daar een 2de plaats. De laatste race een 3de. Er was dus totaal geen duidelijke winnaar nog bekend en maakte het extra spannend. De voorsprong op John Tushingham was vanaf dag 2 maar 4 punten. Oene en Norbert voeren net zo verdienstelijk en pakten ook regelmatig de leiding in het wedstrijdveld. De verschillen waren gewoon erg klein en was een grote dosis geluk ook zeer nodig om hoog te finishen. De burgemeester van Eastborne kwam de prijzen uitreiken en uiteindelijk bleek de eerste prijs naar Nederland  te gaan. NED 05 Peter Vulperhorst nam de eerste prijs in ontvangst van de burgemeester. Wat was dit een geweldige ervaring. Niet alleen qua zeilen maar ook gewoon als Team Holland; Oene, Norbert, Sylvia en Peter aanwezig te zijn. Erg gezellig met elkaar aan de waterkant en daarbuiten een terrasje te pakken en ergens te gaan eten. Napraten over de race en onze tactiek weer verder aan te passen. Ook hebben we onze ogen uitgekeken hoe deze mooie oude zeilclub functioneerde. De vrijwilligers die er allemaal waren, de catering maar vooral de wedstrijdbaan die ze uitzetten. Prachtig en kunnen wij ook veel van leren. De puntentelling was ook anders dan dat wij gewend waren en is zeker de moeite waard verder te gaan bestuderen. Het varen met een A en B fleet en de daarbij horende methode van plaatsten.De top 5 was mooi verdeeld door Nederland 1 , Engeland, 2-4  Zwitserland 3 en Frankrijk 5 . We kijken terug op een geweldig weekend en zullen zeker volgend jaar weer van de partij zijn. Wil je meer weten dan horen we het graag.

Excuses voor de aparte weergave tekst. blog issue.
ZOMERREGATTA RG65  DRAGON  FORCE 2016

Dit jaar voor het eerst een zomer regatta gevaren en Almere had de primeur.

Er waren 8 voorinschrijvingen, en ondanks 2 afzeggers vanwege de weersvoorspelling hebben we toch gevaren met 8 deelnemers. Wat minder deelnemers dan in de winter, maar dit is ook enigszins verklaarbaar doordat velen ook een eigen zeilboot schipperen.

Ondanks de weersvoorspellingen waren de weergoden ons goedgezind en hebben we de hele dag droog kunnen varen. 

We waren deze keer weer welkom bij de WSV Noorderplassen West. Na een kort palaver zijn we begonnen met de eerste wedstrijd om 10:45. Er stond weinig wind en hierdoor was de Dragon Force wat in het nadeel tussen de nieuwe lichtgewicht boten die op het toneel verschenen. 

Bij de 4e wedstrijd kwam een bui ten noorden van Almere langs en viel de wind helemaal weg. De wedstrijd hebben we toch kunnen uitvaren en Remco met de MantaEdge bleek het snelst te kunnen drijven en ging als eerste over de finish.

We zijn daarom wat eerder gaan lunchen in het restaurant de Waterlinie, en dit was ook weer prima verzorgd! 

In de middag trok de wind weer wat aan en ruimde wat verder naar het noordwesten. De beneden boei werd wat verlegt en kwam daardoor wat verder van de steiger te liggen. In de middag hebben we in record tempo 12 wedstrijden kunnen varen. Door de vernieuwde vloot waren de boten allemaal erg aan elkaar gewaagd, en daardoor was elke wedstrijd erg spannend en competitief. 
NIEUWE LOCATIE BLOKZEILERS

Vanaf nu kan er met de RG65 en Dragon Force gezeild worden op de nieuwe locatie van de Blokzeilers

Iedereen is welkom om te komen zeilen HOE WERKT HET:

Als je vaste zeiler wilt worden van de Blokzeilers stuur dan een mail naar oenerozendal1@gmail.com
Je betaald dan € 12,50 per maand en je kunt bij voldoende belangstelling zeilen op de woensdagavond en de zondagmorgen
Als je op deze tijdstippen wilt zeilen vul dan je zeilnummer in op de website bij opgeven voor de woensdag of bij opgeven voor de zondag, je kunt vervolgens kijken bij gaat het door of de wedstrijd ook doorgaat als er minder dan 5 deelnemers zijn dan gaat de wedstrijd niet door

Als je incidenteel wilt komen zeilen dan kan dit ook je betaald dat € 3,50 per wedstrijd ook dan graag opgeven via de website zoals boven beschreven

Jongeren tot 16 jaar kunnen gratis meezeilen

We hebben een ruimte waar we tijdens de wedstrijd koffie kunnen drinken, en een drankje
dit zit in de prijs zoals hierboven vermeld.