30 maart 2015


Wintercup seizoen 2014/2015

Beste vrienden RG65 en Dragon Force zeilers. Hierbij het eindresultaat van de gezeilde wintercups. Het leek me leuk om alle uitslagen op een rijtje te zetten. Want met deze uitslagen heb je een mooi overzicht hoe je dit jaar gezeild hebt en of er verbeteringen zijn geweest tijdens het seizoen. Ik heb gekozen om de ranking te gebruiken als optelsom en niet het aantal punten. Omdat er een aantal zeilers races hebben gemist is het lastig een aantal punten te bepalen voor het niet meezeilen.

Dit jaar hebben we op verschillende plaatsten gevaren en zoals al aangegeven proeft het naar meer. We hopen dan ook dat we de komende winter deze trend kunnen voortzetten en een beroep kunnen doen op de mensen die de wintercups vrijwillig hebben georganiseerd. Deze dagen zijn belangrijk en kunnen bijdragen voor groei in onze mooie sport “RC Zeilen”. Dirk, Oene, Dolf en Peter, bedankt voor deze mooie zeildagen.

We hebben 5 sportieve, gezellige wintercups gezeild. In totaal 20 zeilers hebben zich gemeld  tijdens één of meer wintercups aan de waterkant. Sommigen maar 1 wedstrijd gevaren en een aantal hebben ze allemaal gezeild. Net zoals bij de overige races mogen we 1 wedstrijd van de 4 aftrekken. Nu is helaas gebleken dat de uitslagen van de wedstrijd op 18 Januari is zoek geraakt. Het leek ons dan het beste om deze wedstrijd te gebruiken als aftrek. Dat is wel jammer voor de winnaar en hoogst geëindigde. Wat we wel weten is dat Norbert Horsthuis deze wedstrijd heeft gewonnen. Dirk Jorna was toen 2de. De zeilers die één wedstrijd of meer hebben laten vallen krijgen een DNS/21 punten.

De RG65 is een klasse waar zelfbouw is toegestaan. Vele modellen zijn te downloaden. Maar een eigen ontwerpt maken kan ook zeer uitdagend zijn. Binnen de bouwreglementen te komen tot een prachtige boot en die dan uiteindelijk ook nog heel goed kan meekomen is een geweldige ervaring. De uitdaging om optimaal je boot te trimmen qua zeilen en kielgewicht. Spelen met de elementen. Ik kan het alle RG65 volgers aanbevelen eens mee te gaan doen! Zelfbouw is niet noodzakelijk. Er zijn er genoeg boten te vinden binnen de landelijke RG65 zeilers. Zoals de Dragon Force, voor een zeer schappelijke prijs geheel compleet eenvoudig mee te kunnen varen. Als “One Design” Dragon Force of als RG65 waarbij je de mogelijkheid hebt je Dragon Force aan te passen volgens de RG65 reglementen. Heb je interesse neem contact op met Rudi Veltman van www.rczeilen.nl We hopen dan ook dat we komende winter meer en nieuwe zeilers kunnen enthousiasmeren om mee te gaan zeilen!  Tot ziens aan de waterkant!