6 maart 2015

Wintercup Blokzijl 15 maart

Wintercup RG65 Blokzijl 15 Februari 2015
Wind N/NO 3/4 bft, Temperatuur 6 graden, grijze dag.

Vandaag de laatste landelijke wintercup RG65 te Blokzijl. Hiermee sluiten we een serie van 5 wintercups af. Het was een heel mooi wintercup seizoen. Dit jaar voor het eerst de wedstrijden verdeeld over drie provincies. We hopen deze trend voor het nieuwe winterseizoen voort te zetten in de hoop de zeillocaties in Nederland verder uit te breiden. Zo hopen we het varen met de RG65 dichter bij de mensen te krijgen en meer nieuwe zeilers te enthousiasmeren. Rond tien uur begonnen we met de wedstrijd. Vandaag een grijze dag hartje Blokzijl. Fris, en de wind pal op de kade gaf wederom een koud gevoel. Maar het zeilen gaf de nodige spanning  en adrenaline hield ons redelijk warm. Wederom gaven de huizen  de nodige windwakken , verraderlijke vlagen en veranderingen van windrichting. 

Onze wedstrijdleider was vandaag Dirk Jorna en ook weer sterk aanwezig op het water. Dat dit Dirk zijn specialiteit is bleek alweer snel. Na de eerste 3 races was hij wederom ongeslagen en ging hard!

Henk Nieuwenhuijsen had zijn boot met swingrig opgetuigd en liet zien dat het zeker de moeite waard is om in te investeren. Iedereen had vandaag zeer goede kansen hoog te eindigen. Soms lag je prima voorin. En dan ineens draaide de wind dusdanig dat je je plaats weer kwijt was. 

Bas en Martijn waren wederom aanwezig. De diehards van jeugdige leeftijd. Ook het starten ging steeds beter en lagen vaak scherp op de startlijn. Top Martijn en Bas!. 16 races gevaren. Na 8 races tijd voor een lekkere lunch en konden we even op temperatuur komen. 

Na de lunch leek het toch echt minder te zijn gaan waaien.  Een aantal hebben daar van geprofiteerd door zeilen te wisselen en verder de boot optimaal te trimmen. Wederom een super zeil dag met veel uitdagingen  en leermomenten om de wind zo optimaal te benutten.  

Dirk kreeg goede hulp gehad van Bas die de start en finish begeleide.

16:00 was het tijd voor een lekker drankje en de bekendmaking van de uitslagen. 

Plaats zeilnummer naam punten
1 NED 05 Peter Vulperhorst 19
2 NED 64 Dirk Jorna 22
3 NED 99 Norbert Horsthuis 25
4 NED 41 Henk Nieuwenhuijsen 50
5 NED 75 Jan de Waard 54
6 NED 93 Remco Sol 63
7 NED 38 Gerrit Boonstra 85
8 NED 197 Gerrit Kijk in de Vegt 88
9 NED 198 Martijn Kijk in de Vegt 101
10 NED 02 Wim van Oosten 104
11 NED 55 Oene Rozendal 122
12 NED 199 Bas Kijk in de Vegt 132

Dit was het dan weer wat de landelijke wintercups betreft en begint het voorjaar nu snel dichterbij te komen. Langere dagen en fijne temperaturen. De echte zeilers onder ons gaan nu spoedig de  grote boten klaar maken en het ruime sop opzoeken. 

Eerst nog kijken we uit naar de Friesland Bokaal!  
Op zondag 26 April varen we op de Grote wielen deze tweede editie van deze landelijke supercup. Hou de website in de gaten voor de aankondiging!  Hier maken we onderscheid tussen de RG65 en de Dragon Force. Dus het moment en oproep voor alle Dragon Force zeilers in Nederland zich op te geven! Je kunt dus kiezen;  Of meevaren als RG65, en dan heb je de mogelijkheid je Dragon Force aan te passen conform de reglementen van de RG65. Of je vaart als “One Design” conform de reglementen van de Dragon Force mee. Voor beide klassen zijn er prijzen te verdienen. De snelste van de dag gaat naar huis met de Friesland Bokaal wisselbeker.  De eerste editie is gewonnen door Tjakko Keizer met zijn snelle Dragon Force. 

Graag allen tot ziens aan de waterkant op zondag 26 April te Leeuwarden “Grote Wielen Restaurant” 

Peter NED 05